Відділ освіти Драбівської районної державної адміністрації

Навчання кухарів закладів дошкільної освіти

     На виконання плану роботи відділу освіти Драбівської райдержадміністрації 12 січня   2018 року на базі закладів дошкільної освіти «Казка», садка  Софії Русової с. Драбове-Барятинське  та «Колосок» с.Білоусівка  проведено семінар-навчання  кухарів закладів дошкільної освіти. з проблеми: «Організація раціонального збалансованого харчування дітей дошкільного віку та  дотримання санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках».

  Директор  ЗДО «Колосок» с.Білоусівка  Левченко В.В. ознайомила присутніх із оснащенням харчоблоку,  дотримання техніки безпеки  та технології приготування їжі. Директор  ЗДО «Колосок» с.Білоусівка  Левченко В.В. провела колоквіум щодо санітарно-гігієнічного режиму та загальних вимог до утримання харчоблоку, про умови зберігання продуктів харчування та їх  реалізацію, про санітарні правила і норми, профілактику гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей, правила перевірки якості харчових продуктів.

    У ході семінару методист  РМК  Просяник О.М. провела брифінг стосовно організації харчування дітей, складання двотижневих меню, калькуляційних  карток, виконання норм харчування, ведення документації.

    У закладі дошкільної освіти «Казка», садку  Софії Русової с. Драбове-Барятинське директор закладу Некоз А.О., завгосп- Фундракова Т.П. провели кухарям та медичним сестрам  екскурсію - огляд харчоблоку та складських приміщень  закладу, його оснащення. Кухар Романенко Т.П. провела майстер-клас по приготуванню голубців та ватрушок для дітей відповідно картотеки страв. Медична сестра закладу дошкільної освіти «Казка», садка  Софії Русової с. Драбове-Барятинське Кучеренко А.В. нагадала присутнім про дотримання санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках під час приготування страв.  

  Особлива увага слухачів була привернута до виконання наказу МОН і МОЗ України від 17.04.2006 №298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». Директор закладу дошкільної освіти «Казка», садка  Софії Русової с. Драбове-Барятинське Некоз А.О. провела  методичний колоквіум на знання кухарями  та медичними сестрами нормативних документів з питань організації харчування та функціональних обов’язків.

  Кухарі закладів дошкільної освіти представили  виставку страв, приготовлених власноручно: «Я-майстер-шеф і мій талант».

  На закінчення семінару  методистом  РМК  Просяник О.М. проведено круглий стіл, де підведено підсумки щодо  організації харчування дошкільників та відбулася дегустація страв для дітей дошкільного віку.       

 

Методист РМК                                                             О.М.Просяник



« повернутися до списку новин